Nefes kesen finalde kazanan İzmit 28 Haziran oldu!  “5-4”
19 Nisan 2024 13:08

Nefes kesen finalde kazanan İzmit 28 Haziran oldu!  “5-4”

Okullar arası yıldız erkekler futbol yarı finallerinde iki Kocaeli takımı Türkiye finallerine gitmek için birbiri ile mücadele etti. Derbiye yakışır maçın normal süresi 1-1 sona erdi. Penaltılara giden mücadeleyi toplamda 5-4 kazanan İzmit 28 Haziran Ortaokulu adını Türkiye finallerine yazdırdı.

 

BİRBİRİ İLE EŞLEŞTİLER

İzmit 28 Haziran Ortaokulu ve Derince Alpaslan Ortaokulu, Yalova’da düzenlenen okullar arası yıldız erkekler futbol yarı finallerinde oldukça başarılı skorlara imza attı. A Grubu’nu lider tamamlayan Derince Alpaslan Ortaokulu ile B Grubu’nu ikinci bitiren İzmit 28 Haziran Ortaokulu final maçında karşılaştı.

 

ÇOK ZORLU MAÇLAR OYNANDI

Bu maçlar öncesi Alpaslan Ortaokulu grup liderliği maçında kardeş Antalyaspor alt yapı takımı sporcularından oluşan Antalya Mecdude Başakıncı Ortaokulu ile 2-2 berabere kaldı. Seri penaltı vuruşlarının ardından maçı 5-4 kazanan ekibimiz grup lideri oldu. İzmit 28 Haziran Ortaokulu, Beşiktaş ve Galatasaray takımlarının karması olan Halil Türkkan Ortaokulu ile 0-0 berabere kalarak grup ikinciliği sonrası Derince Alpaslan’ın rakibi oldu.

 

10 DAKİKA KALA DERİNCE ALPASLAN ÖNE GEÇTİ

İlimiz adına büyük gurur yaşatan iki takımın final mücadelesi adına da çok yakıştı. Yalova’daki dev buluşma büyük bir heyecan ve çekişmeye sahne oldu. 30’ar dakikadan iki devre halinde oynanan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. Bitime 10 dakika kala Derince Alpaslan öne geçti. Uzak noktada topla buluşan Ahmet Hamza şık bir vuruş sonrası takımını öne geçirdi ve Derince ekibi kalan süreyi geriye doğru saymaya başladı.

 

İKİNİZE DE HELAL OLSUN

28 Haziran beraberlik için Derince kalesine baskı kurdu ve uzatma anlarının dördüncü dakikasında duran top sonrası oluşan karambolde sahneye çıkan Eren Can attığı skora beraberliği getirdi. Santradan 10 saniye sonra normal süresi 1-1 sona erdi. 5’er dakika uzatma anlarında da gol olmayınca final maçı penaltılara gitti. Kullanılan penaltılarda İzmit 28 Haziran rakibine 4-3 üstünlük sağladığı ve toplamda da 5-4’lük skorla adını Türkiye finallerine yazdırmaya hak kazandı. Nokta Medya olarak iki okulumuzu da yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

Güncelleme: 19 Nisan 2024 13:11
BENZER HABERLER
X